glavna-slika-n.jpg


Основна школа
"Гаврило Принцип"
11080 Земун
тел. 2194-454
Упис: 065/427 02 09
             ( 9-15 ч)

Библиотека поручује


 

Драги ученици,

 

Пред вас су ових дана стављени нови изазови и одређена очекивања. Заменили сте школске клупе са удобношћу вашег дома, наставу пратите преко ТВ екрана, телефони служе као средство за добијање информација од наставника, па се нижу обавезе и домаћи задаци. Ви сте ионако вични савременим технологијама па вама ту ништа није страно, већ  све ово доживљавате као изазов.

Некако сам уверена да ћете се ви сви одлично снаћи у свему овоме, јер обавезе бисте имали и да сте у школским клупама.

Библиотека ових дана не ради, али то не значи да не можете да закорачите у свет дигиталних библиотека.Ученици који не поседују одређену лектиру, а желе или су у обавези да је прочитају, могу је  потражити на интернету, углавном све су већ доступне. Или, можда желите да прочитате неку књигу по сопственом избору .

 

Остављам вам неке од најзанимљивијих линкова:

 

* Дигитална Народна библиотека Србије

(digitalna.nb.rs)

* Српска дечја дигитална библиотекa (https://digitalna.nb.rs/sf/NBS/Knjige/Srpska_decja_digitalna_biblioteka)

* Антологија српске књижевности

 (www.antologijasrpskeknjizevnosti.rs)

 

Ових дана многе културне институције су отвориле могућност прегледа виртуелних тура у музејима,он-лајн гледање позоришних представа (запратите јутјуб канал ,,Позориште лутака Пинокио”) филмова, довољно свега да свако од вас пронађе оно што га интересује.

 

Желела бих да вам скренем пажњу на акцију ,,ЧИТАЊАЦ, ИГРАЊАЦ” коју је покренула наша позната књижевница Јасминка Петровић на свом јутјуб каналу, који се баш тако и зове, лако ћете га пронаћи. Моји млађи другари ће се сигурно сетити неких њених наслова ,,Од читања се расте”, ,,Кажи тети Добар дан” и др. Овај интерактивни програм је, како каже књижевница, прави тренутак да докаже своју теорију да књиге спашавају свет. Запратите и уживаћете, сигурна сам!

 

Читање оставите за крај дана, када завршите све своје обавезе и искористите прилику да читајући одлутате у неки нови свет.

 

И не заборавите:Oд читања се расте!

 

 

Ваша библиотекарка