glavna-slika-n.jpg


Основна школа
"Гаврило Принцип"
11080 Земун
тел. 2194-454
Упис: 061/209 34 93
             ( 9-15 ч)

Позив на конкурс


Другари,

Позивам вас да учествујете на конкурсу који организује библиотека града Београда, тачније њено Дечје одељење ,,Чика Јова Змај”, поводом светског дана књиге за децу, који се обележава 2.априла. Тада се уједно слави и рођендан, Ханса Кристијан Андерсена, аутора познатих дечјих бајки.

Наградни литерарно-ликовни конкурс носи назив

,,Обрни, окрени, причу/песму/слику изокрени”

За почетак важно је да, уколико већ нисте, прочитате ,,Изокренуту причу” Бранка Ћопића. За оне који је нису читали на овом линку је можете пронаћи -

https://www.kerefeke.org.rs/izokrenuta-prica-branko-copic/

Ради се о причи која је претрпела земљотрес и све се у њој испретурало. Тако је брдо изашло иза сунца, а кревет скочио из пространог чиче, навукао ноге на опанке, ставио главу на капу и отворио кућу на вратима. Сјајна, духовита и маштовита прича, сигурно ћете уживати читајући је!

Након читања оловку у руку и пишите, цртајте своју обрнуту причу, песму, цртеж. Пустите машти на вољу!

 

Радове шаљите на имејл а majadraca@yahoo.com, фотографисане или откуцане у Word-у. Од података достављате: име и презиме ученика, разред и одељење, име учитеља/наставника. Рок за слање радова је све док траје настава на даљину.

Најбољи и похваљени радови биће објављени на фејсбук и инстаграм страници Дечје библиотеке града Београда ,,Чика Јова Змај” и страни ,,Политика за децу” листа ,,Политика”. Награђене очекује и бесплатно учлањење у библиотеку града Београда.

 

* Трудите се да слободно време у данима пред вама користите што креативније, читање може бити један од супер начина. Књигу у руке, удобно се сместите и уживајте!

* Позивам и вас родитеље да, уколико сте активни на друштвеној мрежи Фејсбук, пронађете и истражите заједно са децом страницу Biblio Kutakкоја је настала иницијативом и сарадњом библиотекарки из две основне школе, ОШ ,,Гаврило Принцип” и ОШ ,,Светислав Голубовић Митраљета”. На страници ћете пронаћи прегршт корисних садржаја и закорачити у свет знања, културе и разних интересовања.

 

Уместо поздрава, један пригодан цитат од Ханс Кристијан Андерсена

 

,,Све што погледаш може се претворити у причу...можеш да направиш причу од свега што додринеш.”

  Ваша библиотекарка