glavna-slika-n.jpg


Основна школа
"Гаврило Принцип"
11080 Земун
тел. 2194-454
Упис: 065/427 02 09
             ( 9-15 ч)

Школска 2014/15

  Још једна успешна школска година. Дочекали смо нове прваке, испратили у средњу школу осмаке. Такмичили смо се у свим областима и освајали награде. Скупљали књиге за библиотеку, излагали рукотворине, правили представе и приредбе, живели најлепше дане у нашој школи...

27.09.2014.

Наши ученици су традиционално учествовали у прослави Крстовдана, славе Општине Земун.

Крстовдан

Крстовдан

Од 15. септембра  95 малишана  предшколског узраста похађа припремну наставу у нашој школи у четири групе.

  Лепо су дочекани и прихваћени  од стране старијих другова и свих запослених у школи. Трудимо се да им пружимо изузетну пажњу и уважавање,  па смо им припремили и леп и функционалан простор .

Поносимо се новим члановима наше заједнице!

 

Предшколци

07.11.2014.

   Свечано смо, као и сваке године, прославили Дан просветних радника. Ове године приредба је била посвећена великим јубилејима Вука Стефановића Караџића. У оквиру свечаности испратили смо у заслужену пензију и наше драге колеге: Јелену Банић, професора српског језика, Милу Живојиновић , наставника разредне наставе, Неђа Мачкића, наставника математике и физике и Благоја Рогача, библиотекара.

 

Дан просветних радника

Направили смо и продајну изложбу књига од које је приход ишао у корист наше библиотеке:

Продајна изложба књига

од 10. до 17. децембра

knjige

11.12.2014.

      Активно смо узели учешће у светској недељи програмирања. Сви заинтересовани ученици учествовали су у сату програмирања. Било нам је  и занимљиво и корисно. Уколико хоћете да учествујете, можете још увек . Укључите се на сајт www.hourofcode.com

Сат програмирања

 

  "ПОПОДНЕ МАЛОГ ПЕСНИКА"

           23.12.2014 у 17 сати

 

vece malog pesnika

Љубав је када дечак и девојчица се сретну и

свиде се један другом и онда она њему каже:

"Колачићу мој!"

Valentine

Поводом Дана жена ученици трећег разреда приредили су изложбу својих радова

Изложба

04. април 2015.

На Лазареву суботу ове године преко 120 ученика наше школе  причестило се  у Цркви Свете Тројице у Земуну.

Причешће

06.04.2015.

                                        Наша школа се придружила хуманитарној акцији осликавања ускршњих јаја. Девојчице седмог разреда припремиле су 250 осликаних ускршњих јаја за наше пријатеље из Спортско рекреативног удружења особа са инвалидитетом "Победник" . Поводом ускршњих празника можете и ви да се придружите овој акцији посетивши њихов штанд у Кнез Михајловој где ће бити продаја ових радова у хуманитарне сврхе.

 

 

USKRS

08.04.2015.

               Поводом Ускрса , одржали смо малу прославу у нашој сали.

Ускрс

05.05.2015.

 На терену наше школе одржан је хуманитарни фудбалски турнир. Прву утакмицу играли су ученици наше школе и школе " Петар Кочић" . Турнир је организован за помоћ оболелој девојчици, ученици  школе " Петар Кочић" . Прва утакмица завршена је резултатом 2:1 за госте.

   турнир

06.05.2015.

На молбу Геронтолошког центра Београд подржали смо програм „Шаховски спој“ у оквиру другог Фестивала међугенерацијске сарадње!

Изабрани представници наше школе одиграли су меч са корисницима београдских клубова за старије и домова за стара лица. Меч је одигран 30. априла у 11 часова у просторијама Дневног центра и клуба за старије Стари град.


међугенерацијска сарадња

У оквиру обележавања дана школе, 16. и 17. маја, били смо домаћини Кадетског првенство Земуна у шаху за 2014/2015. годину! Такмичење позивног карактера окупило је 40 дечака и 13 девојчица из основних школа Земуна које негују шаховску игру и увек се радо одазову позиву на шаховско дружење. И ове године представници наше школе освојили су прва места у обе конкуренције: Несторовић Катарина 6/2 код девојчица и Жарковић Милош 8/1 код дечака.

kadetsko

 

Jош једна школска година је за нама. Надамо се да сте лепо испланирали како ћете провести распуст. Ликовна секција  предлаже вам да спакујете кофер и отпутујете на неко ново и лепо место.


koferi