glavna-slika-n.jpg


Основна школа
"Гаврило Принцип"
Крајишка 34
11080 Земун
тел. 2194-454
        2194-294
osgprincip@gmail.com

Извештај дечије недеље

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2016.

(3.10.-8.10.)

Посебна пажња је поклоњена значају игре и стваралаштва. Игра је припрема детета за живот. Зато и мото овогодишње Дечије недеље гласи:

"НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ"

Дечији савез школе је подржао идеју и промовисао игру и стваралаштво ученика кроз многе активности, манифестације,смотре и такмичења.

ПОНЕДЕЉАК 3.10.2016.

Дечију недељу смо отпочели међуодељењским такмичењем "Не љути се човече". Из сваког одељења од 1. до 4. разреда, прикључио нам се по један представник своје одељењске заједнице. Било је весело. пуно смеха, толеранције, поштовања противника али и оних "гладних", увек спремних да противника "поједу". Ипак, сви су разумели поруку игре и нико се није љутио.

Дечија недељаДечија недељаДечија недељаДечија недељаДечија недељаДечија недељаДечија недеља

УТОРАК 4.10.2016.

Уторак је био велики дан за наше прваке. Постали су чланови Дечијег савеза. Приредбу за њих су припремили ученици другог разреда са својим наставницама.Наступио је и хор ученика старијих разреда. Ово лепо дружење је трајало један школски час у малој сали наше школе.

Дечија недеља Дечија недеља Дечија недељаДечија недеља Дечија недељаДечија недеља

 

Истога дана, у Спортком центру "Шумице" одржала се промоција књиге из едиције Недовршена прича. Наше награђене ученице Марија Протић и Александра Јовановић, примиле су награде од аутора прича ХАЛФЦИЛИНДАР и НИШКО Весне Ћоровић Бутрић.

 

СРЕДА 5.10.2016.

Будући да је среда дан за Отворена врата и дружење са родитељима, многи родитељи су се радо одазвали зову детињства и одиграли заборављене игре "Не љути се човече" и "Занимљиву географију". Победу су, ипак, однела деца!

Дечија недељаДечија недељаДечија недеља

 

ЧЕТВРТАК 6.10.2016.

Већ три године, у оквиру Дечије недеље, дружимо се са ученицима Музичке школе "Коста Манојловић". Концерт је приређен за ученике другог и трећег разреда. Деца су слушала познате и мање познате композиције на виолини, клавиру и гитари. За многе ученике ово је био први сусрет са неком "необичном" музиком. По завршетку концерта учесници су били награђени великим аплаузом.

Дечија недељаДечија недељаДечија недеља

 

ПЕТАК 7.10.2016.

Шаховска секција школе се придружила изазову игре. Зато нам је гост био међународни мајстор Дејан Несторовић. У шаховској симултанци, двадесет ученика је пробало да "надигра" познатог шахисту.

Дечија недељаДечија недељаДечија недеља                                                           Дечија недељаДечија недеља

У оквиру Дечије недеље дешавале су се још неке манифестације: прваци су се учланили у библиотеку, организована је и реализована хуманитарна акција "Деца-деци"

Многе одељењске заједнице упознавале су се кроз игру "Тајанствени пријатељ".

Ово није крај. Авантура је тек почела. Чекају нас многе игре и изазови.

Зато, до скорог дружења, здраво!

 

 

 

bedz
 Због равномерне распоређености наставних дана у другом полугодишту, у уторак, 13.фебруара ради се по распореду за четвртак, а у среду 14. фебруара по распореду за петак